Favori Tarifler, Genel, Meyveli Tatlılar, Son Eklenenler, Tarifler
Comments 2

Çilek Pestili

Mevsim dediğin tezgaha baktığında değişir. Dut gördüğümde sandalet, mandalinaya rastladığımda botlar çıkar. Ben her türlüsüne de aynı derecede heyecanlanırım.

IMG_1227Daha önce size evin önündeki manavdan söz etmiştim. Kendime bir şans görüyordum bu kadar yakınımda olmasını. Geçen hafta yine beş senedir, her gün alışveriş yaptığım manava gittim. Evin giderleri dışında, aldığım her ürünü seçerek alıyorum. Özenerek, saatlerimi verdiğim her bir fotoğraf karesi size kusursuz yansısın diye. Yine bu amaçla kirazların saplı olmasına dikkat ederek alırken, bir anda bir ses yükseldi manavdan; “Yalnız seçemezsiniz hanımefendi, böyle bir hakkınız yok!”… Önce tanıdık biri sanıp gülümsedim saf saf:) Meğerse gerçekten yanlış bir şey yapıyormuşum.

Semt pazarının uzak olduğunu düşünüyordum nedense. Bu kadar yakınımda birçok fırsat varken oraya gitmeye gerek duymamıştım hiç. Bu kiraz hikayesi ile birlikte manavdan çıkıp pazarda buldum kendimi. Ararsanız mutlaka burada da bir nahoşluk bulursunuz elbet. Ancak ürünlerin güzelliği ve tüm pazar esnafının gerçek dışı nezaketi utandırdı beni. Bütün hayatımız pazarlarda geçmişken, bu kadar çabuk unutmuş olmak yüzümü kızarttı.IMG_1249

Haftalık alışverişimi yapmış çıkarken çileklere takıldı gözüm. Sonra kokusu, sonra tadı… Eve varır varmaz bu tarifi hazırlamaya başlamıştım zaten. Hemen bitmesin, uzun uzun yensin diye, bağımlısı olduğunuz her tür meyve ile uygulayabileceğiniz bir reçete hazırladım size. Çocuklar için en sağlıklı atıştırmalık, bizim içinse en masum kaçamak.

Malzemeler:

500 gr çilek

5 tbsp bal

1 adet çubuk vanilya

Hazırlanışı:

Çilekleri yıkayın ve bal ile birlikte, tamamen püre halini alana kadar mutfak robotu ile parçalayın. Bu karışımı yayvan bir tavaya koyun.

Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve tohumlarını da çilek püresine ilave edin. Tohumlarından ayırdığınız kabukları da tavaya koyun. Karışımı, 20 dakika boyunca orta ateşte kaynatın. Ara ara karıştırarak kıvamını kontrol edin.

Yoğunlaşan karışımın içinden vanilya kabuklarını alın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kaynattığınız çilek püresini ince bir tabaka halinde tepsiye yayın.IMG_1222

100 derecede ısıtılmış fanlı fırında 3,5 saat kurutun. Elde ettiğiniz pestili, fırından çıkar çıkmaz, kağıt ile birlikte sararak rulo haline getirin ve temiz bir bezle örtün. Yarım saat sonra, kağıttan kolayca ayırabilir ve dilediğiniz gibi tüketebilirsniz.

1 Yorum

Yorum bırakın