Favori Tarifler, Genel, Son Eklenenler, Tarifler
Yorum Yapın

Muzlu Tam Buğday Pankek

“İskir” bilir misiniz siz? İskir, iksirin 0-5 yaş arasında kullanılan ve çözülemeyen şifresidir:) Gidilen her restaurant ve özellikle kebapçılarda yemek bitiş düdüğüyle birlikte sofrada ne varsa, yarım bardak suyun içine atılıp kürdanla karıştırılması ile oluşur. Anlamsız ve amaçsız bir eylem olmasına karşın, hala her gittiğim yerde içten içe yapmak istediğimdir.

img_4165

Şanslı çocuklardandım ben. Saçmalamasına izin verilmiş, yadırganmamış, kendi halime bırakılmış ancak başı boş koyulmamış çocuklardan… Şimdilerde korkum bundan, neden mi? Ebeveyn olmak, pamuk ipliği demek. Çok çekersen kopacak, gevşek bırakırsan düşecek demek. En iyisi doğru bildiğini yapmak, geçmişe bakıp ders almak, tecrübeye kulaklarını asla tıkamamak.

İskirden buralara nasıl geldik? Ben de bilmiyorum:) Bu tarifi hazırlamam yaklaşık 3 dakika sürdü. Abur cubur istiyordum, sütün yanına bir suç ortağı lazımdı. En sevdiğim malzemeleri kafama göre bir araya getirdim ve pişirdim. Sonra sizler için malzemeleri not aldım. Fotoğrafladım ve tabii ki yedim:)

Afiyet olsun…

 

Malzemeler:

2 muz

2 yumurta

1 tbsp süzme çiçek balı

1 tsp toz tarçın

1 cup tam buğday unu

½ tsp karbonat

½ cup laktozsuz süt

 

Hazırlanışı:

Orta boy bir kaseye muzları alın ve bir çatal yardımı ile püre haline getirin. Yumurtaları, balı ve tarçını ilave ederek tamamen bir araya gelene kadar karıştırın.

img_4936

Tam buğday unu ve karbonatı ekleyin ve topak kalmayacak şekilde karıştırın.

En son sütü ilave edin ve son defa karıştırın.

Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Fırça yardımı ile tavayı zeytinyağı ile ince bir tabaka halinde yağlayın.

Isınan tavaya çorba kaşığı yardımı ile karışımdan koyun. Kaşığın arkası ile hafifçe yayarak yuvarlak şeklini verin.

Pankeklerin üstte kalan kısmında baloncuklar oluşmaya başladığında diğer tarafını çevirin. 10-15 saniye kadar daha pişirin ve bir tel üzerine alarak soğumaya bırakın.

 

Yorum bırakın