Çikolatalı Tatlılar, Favori Tarifler, Genel, Son Eklenenler, Tarifler
Comments 10

Hindistan Cevizi Yağı ile Çikolata

Hindistan cevizi yağı uzun zamandır kullanmak istediğim bir malzemeydi. Ancak ülkemizde elde edildiğini bildiğim halde ithal ürünleri kullanmayı her zamanki gibi kendime yediremedim:) Şans mı bilmiyorum ama nereden içime sinen bir ürün bulabilirim diye düşünürken, babam günlük konuşmalarımızdan birinde, İzmir, Torbalı’da bir tesisi ziyaret ettiğini söyledi. Birçok tohumun yağını elde ettikleri bu tesiste, Hindistan cevizi meyvesinin de yağını ürettiklerinin haberini verdi. Demirci kasabasında üretilen yağ, benim için yola çıkmıştı bile…

img_3908

Çikolatadan, kakao kokusundan benim kadar vazgeçemiyorsanız, bunun da sağlıklı yollarını arayıp bulmak zorunda kalırsınız. Bu tarifin üzerine uyguladığım sütlü çikolata katmanı tamamen zevkinize ve isteğinize bağlı. Ben kendim için yaptığımda tercih etmiyorum çünkü iç harcının kakao oranı, çikolata isteğimi oldukça frenliyor. Eğer çikolata kullanmadan hazırlarsanız, yalnızca bal ile tatlandırdığınız, yüksek kalorili olmasına rağmen, besleyici bir kaçamak elde etmiş olursunuz.

Blog’da paylaşırken çikolata olarak paylaştım ancak içerik ve kıvamına bakarsanız “Fudge” ismini verdiğimiz bir şekerlemeye daha yakın olduğunu göreceksiniz. Belki çocukluğumuzda bayramlarda sıkça tükettiğimiz “Karamela” şekerlerinin hissini yakalayacaksınız. Eğer bir de Hindistan cevizi aroması ve kakaonun keskin tadı sizi mutlu ediyorsa, hemen mutfağa girin derim. Yalnızca 1 saat içinde, kusursuz bir kaçamak hazırlayacaksınız. Yine Hindistan cevizi severler için, arşivde bir diğer ‘Çikolatalı Hindistan Cevizi’ tarifine daha ulaşabilirsiniz.

img_3918

 

Malzemeler:

1 cup hindistancevizi yağı

¾ cup süzme çiçek balı

1 cup kakao

100 gr kavrulmuş karışık kuruyemiş (badem, fındık, kaju)

500 gr sütlü çikolata (eritilmiş, soğutulmuş)

 

Hazırlanışı:

Katı halde bulunan hindistancevizi yağını bir sos tenceresinin içine alın ve kısık ateşte yalnızca eriyene kadar ısıtın. Yağın kaynamamasına özellikle dikkat edin.

img_4100

Mikser yardımı ile kakao ve balı karıştırın. Bu karışıma hindistancevizi yağını ilave edin ve yüksek devirde çırpın. Kuruyemişleri bütün olarak, kırmadan ekleyin ve tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Karışım birkaç saniye içinde yoğunlaşacak ve hamur kıvamını alacaktır.

20-25 cm uzunluğunda, dikdörtgen bir kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin.

Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.

Eritilmiş olan çikolatanın 250 gr’ını düzelttiğiniz karışımın üzerine dökün ve 45 dakika kadar buzlukta katılaşmaya bırakın.

Bir fırın tepsisinin üzerine, yine fırının içinde kullandığınız teli koyun.

Dondurduğunuz ürünün, çikolatasız kısmı üste gelecek şekilde telin üzerine yerleştirin.

Eritilmiş çikolatanın geri kalanını dökün ve ürünün her yerine gelecek şekilde yayın. Kaşığın arkasını kullanarak, çikolatanın üzerine gelişi güzel darbeler atarak doğal desenler oluşturabilirsiniz.

Çikolatayı tepsi ve tel ile birlikte tekrar buzluğa koyun ve 30 dakika daha dinlendirin.

Dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz.

img_4025

 

 

 

 

1 Yorum

  1. Şirin duman says

    Merhaba
    Acaba Hindistan cevizi yağını nereden aldıginizi açıklayabilir misiniz ?
    Teşekkürler

    Beğen

  2. ayda says

    Sevgili Ranacigim,
    Ben eski bir Irmak Okulları velisi Ayda Koprulu. Kızım Ece Koprulu senden 2-3 yas kucuktur. Seni o donemden hatırlarım. Hatta annenlede bir kac gorusmusuzdur (bu arada annene benden cok selam soyle lütfen. Umarım hatırlar beni). Ece bana sayfandan bahsetti, bende hemen inceledim ve hemen seni takip etmeye başladım!! Valla harika seyler yapıyorsun. Hersey cok lezzetli gorunuyor , cok estetik sunuyorsun ve yazıların insanın iştahını acıyor. Tebrikler!!
    Gecen hafta senin Tarcınlı Zencefilli Krokan Pastanı yaptım ve cok beğenildi. Ilk gun biraz kuru ve damağa yapışıyor gibiydi ama ertesi gun cok daha güzeldi. Komsularım bayıldı. Hatta 25 Aralıkta bir kermese katılacağım ve bu pastayı kucuk kalıplarda yapıp satmaya düşünüyorum. Bakalım inşallah başarılı olabilirim.
    Sana sormak istediğim birsey var: Hindistan yağını nereden buldun? Ismarlıyabiliyormuyuz?
    Tekrar tebrik ediyorum ve islerinde sonsuz başarılar dilerim!!
    Sevgiler,
    Ayda Koprulu

    Beğen

  3. idris oguzhan says

    İlginiz ve emekleriniz adina cok tesekkur ediyorum oguzhan ciftligi sitemizde kir cocuklari siparis formu listemizden veya ben idris oguzhan 05425860840 numaradan hindistan cevuzi yagi icin ulasabilirsiniz ve daha bircok organik urunlerimizi ve cicek bali organik karakovan bal cesitlerine ulasabilirsiniz. Her sey ginlunuzce olsun. Saglikli gunler dilerim.

    Beğen

  4. Ayda Hanım selamlar,

    Mail yolu ile görüştük ancak buradan hem tekrar teşekkür etmek istedim hem de yağ ile ilgili bilgi vermek istedim:)

    https://oguzhanciftligi.wordpress.com/ siparişlerinizi bu adres üzerinden verebilir veya 0542 586 08 40 numaralı telefondan İdris OĞUZHAN ile direk görüşebilirsiniz.

    Çok sevgi ve saygılar:)

    Rana

    Beğen

  5. esin says

    Rana hanım;
    merhaba;
    Nefis görünüyor çikolata elinize sağlık.Ben daha önce başka bir tarifle denemiştim hindistan cevizi yağıyla ve hemen hemen aynı malzemeler.Yerken kırt diye kopmuyor değilmi uzuyor biraz :)) yoksa benmi beceremedim diycem.
    SEVGİLER…

    Beğen

    • Esin Hanım Merhabalar,

      Aslına bakarsanız ne uzuyor, ne de kırılıyor:) tam ikisinin ortası diyebilirim. Oda sıcaklığında daha sakızımsı bir kıvam alıyor. bence becermişsiniz:)

      Sevgiler:)

      Beğen

Yorum bırakın